planetbio2

Az antioxidáns forrás

Baobab

Az Élet Fájának is nevezett Baobab az afrikai szavannákon élő fa. A majomkenyérfa nevet azért kapta, mert a fa termése a majmok kedvenc eledele. Törzsének átmérője a 11 métert is meghaladja és néhányuk eléri a több 1000 éves kort.  Denevérek által beporzott fehér virágai kemény héjú, nagy gyümölcsökké érnek. A belsejében lévő  száraz, puha gyümölcshúst, vese alakú magok veszik körül.  Az érett gyümölcsök a fán megszáradnak, majd leesnek. A Baobab port a száraz gyümölcshús őrleményéből készítik.

A PlanetBIO baobab por gazdag rostforrás, közel 45%-a rost, részben vízben oldható-, részben nem oldódó rost. Az oldható rostokról kimutatták, hogy segítik bizonyos  baktériumok növekedését és  anyagcsere működését, ezértprebiotikumként tartják számon.

Egyes tanulmányok szerint a baobabnak magas mind a vízben oldódó, mind a zsírban oldódó antioxidáns tartalma, valamint a benne lévő  tápanyagok is nagy arányban  hasznosulnak.

Hatszor több C vitamint tartalmaz, mint a narancs. A baobab jó kombinációja a C vitaminnak és a vasnak, mivel a benne található vas elősegíti a  C vitamin felszívódását.

Recept: baobab koktél

  • 1 narancs felaprítva
  • 1 citrom felaprítva
  • 1 evőkanál PlanetBIO baobab por
  • mentalevél
  • igény szerint agave szirup, stevia

Keverd össze az összetevőket, fogyaszd egészséggel.

Egészségedre!

Szeretettel: PlanetBIO csapata

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>