planetbio2

Gazdag rost, folsav és klorofill forrás

Árpafű por

PlanetBIO organic barley grass powder

Mi az árpafű?

Az árpa a pázsitfűfélék családjába tartozó ősi gabona, melyet mintegy 10.000 évvel ezelőtt háziasítottak a Termékeny Félhold (Mezopotámia) területén.

Az árpa szemeket gyakorta használják különféle ételekhez, ám a magokból növő árpafű még nagyobb tápértékű. Míg a komplex szénhidrátok egyszerű cukorrá bomlanak le, addig a nagyobb fehérjék – mint például a glutén – aminosavakká tagolódnak. Az árpa szemmel ellentétben, az árpafű klorofillt is tartalmaz – ez adja zöld színét -, sőt, a csírázási és növekedési folyamat során ásványi anyag- és vitamin tartalmát is jelentősen megnöveli.

Miért érdemes fogyasztani?

PlanetBIO árpafű por gazdag rostokban és klorofillban. Többféle ásványi anyagot is tartalmaz, mint például a kálcium, króm, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, a szelén vagy a bór.

Egy adag (7 gramm crk. 3 teáskanálnyi) PlanetBIO árpafű por tartalmazza a főként várandós nők számára fontos folsav bevitel napi ajánlott mennyiségének 46%-át.   A folsav elengedhetetlen a magzati szövetek növekedéséhez a terhesség korai szakasza alatt.

Eme zöld por 50 különféle ásványianyagot tartalmaz, és olyan kedvező hatásai vannak, mint:

  • méregtelenítés,
  • könnyebb emésztés,
  • kiegyensúlyozott koleszterin szint, és
  • segít az izületgyulladás kezelésében, a lerakódott kálcium feloldásával.
  • gazdag klorofillban és antioxidánsokban

Recept: Egyszerű zöld ital

A gyümölcsökből kifacsart lébe keverd bele a árpafüvet. Egészségedre!

Szeretettel: PlanetBIO csapata