planetbio2

A különleges Criollo kakaó

Kakaóbab és töret

organic cacao beans PlanetBIO

A kakaó közismerten az egyik legösszetettebb élelmiszer a világon, mivel több, mint 300 aktív alkotórészt tartalmaz, mint például feniletilamin és szerotonin (mindkettőt antidepresszánsként tartják számon); anandamid (az öröm és boldogság érzését segíti elő); teobromin és dopamin (mindkettő az idegrendszert stimulálja). A majáknál és aztékoknál a kakaó szent fa volt.

A kakaó előnyei:

  •  növeli az energiaszintet
  •  afrodiziákum
  •  elősegíti az öröm és boldogság érzését
  •  véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen
  •  javítja a vérkeringést
  •  semlegesíti a káros szabad gyököket

A kakaóbab 30 cm hosszúságú hüvelyben nől a kakaófán (Theobroma cacao), ami szent volt a majáknál és az aztékoknál. Mindegyik hüvely 20-60 kakaóbabot tartalmazva, melyeket friss fehér pép vesz körül. A pépet gyümölcslének facsarják ki, míg a kakaóbabot erjesztik, hogy veszítsen a keserűségéből. A PlanetBIO kakaóbab nincs megpörkölve, így az összetevők nagy része megmarad.

A kakaóbab kétszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor, és háromszor annyit, mint a zöld tea. A legtöbb antioxidáns flavonoidként található meg benne. A kakaóbab gazdag ásványi anyagban, különösen magnéziumban, kénben, káliumban és kalciumban, de tartalmaz vasat, krómot, cinket, rezet, mangánt és nátriumot.

organic cacao nibs PlanetBIO

Recept: Diákcsemege

Keverjük össze a hozzávalókat és vigyük magunkkal munkába, tanuláshoz, túrára.

Recept: Eredeti csoki fagylalt csoki darabokkal

A töret kivételével keverjük össze a hozzávalókat. Keverjük bele a kakaóbab töretet és fagylaltos kehelyben tálaljuk. Egeszségetekre!

Szeretettel: PlanetBIO csapata