planetbio2

Az alapvető omega - 3, tápanyag- és fehérje forrás

Chia mag

PlanetBIO organic chia seeds

Mi a chia mag?

Az azték zsálya, vagy chia (Salvia hispanica) egy olyan egynyári növény, mely jellemzően Mexikóban és Guatemalában fordul elő. Magassága elérheti az egy métert is. Fehér és lila színű, gyönyörű virágai csoportokban nőnek. Termése, a fekete és fehér minden árnyalatában előforduló apró mag. A dél-amerikai civilizációk a chiát, mint az egyik legfontosabb élelmiszer- és gyógynövényüket termesztették. Felhasználták rituális szertartásaikon is, mivel úgy tartották, hogy természetfeletti képességeket ad. Manapság a chia mag széles körben ismert a világon, köszönhetően sokoldalú felhasználhatóságának.

Mit tartalmaz a PlanetBIO chia mag?

A PlanetBIO chia mag tartalmazza az összes alapvető tápanyagot: szénhidrátokat (a teljes tömeg 39,6%-a), fehérjéket (21,2%), és zsírokat (31,4%).A magban található kiváló minőségű fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez, az izmok és csontok normál állapotának fenntartásáhozMivel a chia mag több fehérjét tartalmaz, mint bármely más mag, ideális táplálék sportolók számára. A chia magban levő zsírok elsősorban többszörösen telítetlen, Omega-3 és Omega-6 zsírsavak, melyek segítenek fenntartani a vér optimális koleszterinszintjét, és jó hatással vannak az idegsejtekre is. Ezen zsírsavak esszenciális zsírsavak, tehát szervezetünk nem képes maga előállítani őket, így különösen fontos, hogy táplálkozásunk során olyan élelmiszereket vegyünk magunkhoz, melyek nagy mennyiségben tartalmazzák őket.

Magas rosttartalma miatt diétázóknak is kiváló. Áztatás után fogyasztva teltségérzetet ad, és hosszú időn keresztül biztosít energiát a szervezetnek.

A “chia” szó “erő-t”  jelent az ősi Maják nyelvén. Ez az elnevezés teljesen igaz ezekre az apró magocskákra, mert:

  • magas omega-3 zsírsavakban (60%),
  • segíti a fizikai erőnlétet,
  • támogatja a regenerálódást erős fizikai igénybevételekkor,
  • hidratálja a szervezetet, és
  • segíti az emésztést, növeli a telítettség érzetet.

Recept: testedzés utáni ital

Az összes összetevőt keverd össze, és fogyaszd egészséggel!

Szeretettel: PlanetBIO csapata