planetbio2

Puha, lédús, C-vitamin bomba, tradicionális termőhelyről

Goji bogyók

PlanetBIO goji berries

A Goji bogyók a Lycium barbarum növényhez tartoznak, ami Kína egyik tartományának, Ningxiának a hegyvidékén nő. A növény magában úgy néz ki, mint egy magas bokor és nyáron édes goji bogyók nőnek rajta, amik piros színűek.

A Goji bogyókat régóta használják Kínában a hagyományos gyógyításban az egészség és főleg a máj támogatójaként. A szárított bogyók gazdag antioxidáns forrása semlegesíti a káros szabadgyököket, megelőzi a korai öregedést és erősíti az immunrendszert.

Különösen gazdagok béta-karotinban, ami hozzásegít a látás javulásához. A goji bogyók tartalmaznak B1, B2 és B6 vitamint az E és C-vitamin mellett, valamint 11 esszenciális ásványi anyagot és nyomelemet. A poliszacharidok több, mint 31%át adják a száraz tömegüknek és minőségi energiaforrásnak tekinthetők amíg az élelmi rost élénkíti az emésztést és hozzásegít a súlyvesztéshez.

A goji bogyók különösen nagyra értékelt szerepet töltenek be a kínai orvoslásban már évezredek óta.

Milyen előnyei lehetnek számunkra?

  • Erősíti az immunrendszert,
  • növeli a szervezet energiaszintjét,
  • erősíti és tisztítja a májat,
  • támogatja az egészséges haj-, bőr- és körömnövekedést, valamint
  • segíti a súlycsökkenést.

Recept: Goji sütemények

  • 3 pohár finoman őrölt dió
  • 7 teáskanál agávé szirup
  • 1 pohár durvára őrölt goji bogyó
  • 1 tk. vanília por
  • csipetnyi

Keverd össze a finomra őrölt diót a sóval, vanília porral és a durvára őrölt goji bogyókkal. Add hozzá az agávé szirupot és keverd össze a kezeddel ameddig ragadós masszát nem kapsz. Formáld sütemény alakúra és szárítsd ki dehidrátorban ameddig a sütemények már ropogósak kívül. Egészségedre!

Szeretettel: PlanetBIO csapata