planetbio2

Megfelelő arányú omega-6 és omega-3 zsírsavak

Kendermag olaj

PlanetBIO organic hemp oil

MI a kenderolaj?

A kenderolajat a kendermagból mechanikai kivonással állítják elő. A kender (Cannabis sativa) ez egyik legkorábban háziasított növények közé tartozik. Nagyjából 12.000 éve termesztik és használják. Felhasználása rendkívül sokoldalú; ruhák, cipők, kötél és papír készítésére is használták és használják a mai napig. Mivel tartalmaz kannabionidokat (tetrahidrokannabinol – THC és a kannabidiol – CBD), a kender és termékei be lettek tiltva a második világháború után. Az ipari kenderfajták azonban nem tartalmaznak kannabionidokat, így étrendünk tápláló kiegészítőivé tudnak válni.

A PlanetBIO kenderolajat mechanikus eljárással vonják ki az oragnikus kendermagokból. Az egész folyamat 48°C alatt történik, így az olaj tápértéke érintetlen marad.

A kenderolajban lévő omega-6 GLA (gamma-linolénsav) hasznos a menstruáció előtti panaszok (PMS) enyhítésére. Az omega-6 zsírok emellett csökkentik az LDL („rossz”) koleszterint, az omega-3 zsírok pedig a triglicerideket és a koleszterinszintet, továbbá a vérnyomást, a vérrögképződést, emellett gyulladásgátlók és segítik az idegrendszer normál működését.

A kender olaj fogyasztásának pozitív hatásai:

  • megfelelő arányban tartalmazza (3:1) az omega-6 és omega-3 zsírsavakat,
  • segít visszaállítani a normál hormonháztartást,
  • a krónikus bőrproblémákat helyreállítja (pattanás, pszoriázis, egcéma, etc.),
  • szabályozza a vérnyomást és a vér koleszterin szintjét