planetbio2

A sportolók fehérje forrása

Kendermag fehérjepor

organic hemp protein powder PlanetBIO

Mi a kender fehérje por?

A kender fehérje port a kender tápláló magjából állítják elő.  A kender egyike bolygónk legsokoldalúbb és legrégebben háziasított növényének. Régészeti kutatások bizonyítják, hogy legalább 12.000 éve termesztik és használják. Az emberiség története során Ázsiában, a Közel-Keleten, az ókori Görögországban és Európában is készítettek már belőle ruhát, cipőt, vagy éppen papírt. A II. Világháború után a kannabinoidok jelenléte miatt betiltották a kender használatát, de manapság újra elismerik sokoldalú hasznossága és ökológiai értékei miatt. Az ipari kender nem tartalmaz THC-t, vagy más kannabinolt, így bármilyen étrend kiegészítője lehet. Amellett, hogy különösen tápláló, a kender rendkívül ellenálló különböző környezeti tényezőkkel szemben, ezért ökológiai szempontból az egyik legjelentősebb élelmiszer.

 

A PlanetBIO kender fehérje

A PlanetBIO kender fehérje port nagyra becsülik magas fehérjetartalma miatt.  Az olaj magőrleményből való kivonásával a PlanetBIO kender fehérje por természetes fehérje tartalmát 50%-kal megnöveltük, ezáltal tökéletes táplálék kiegészítő lehet sportolók és aktív életet élő emberek számára. A fehérje ugyanis nélkülözhetetlen az izomtömeg növeléséhez és fenntartásához, illetve a csontrendszer épségének megőrzéséhez. A kender fehérje por ezen kívül szénhidrátokat (10%), rostokat (akár 25%) és csekély mennyiségben (11%) zsírt is tartalmaz. Zsírtartalma elsősorban többszörösen telítetlen zsírokból áll, melyekből az Omega-3 és az Omega-6 esszenciális zsírsavak különösen fontosak. Az utóbbiak az emberi szervezet számára optimális 1:3 arányban találhatóak a PlanetBIO kender fehérje porban.

Fehérje tartalma miatt  főként sportolók és aktív életet élők számára ajánljuk:

  • Gazdag fehérje- , esszenciális zsírsav-, rost és antioxidáns forrás,
  • növeli a fizikai teljesítményt,
  • segíti az izmok fejlődését,
  • hosszantartó jóllakottság érzést biztosít,
  • segít leadni a túlsúlyt.

Recept: Smoothie aktív életet élőknek

Mixeld össze a hozzávalókat egy turmixgépben, és fogyaszd egészséggel. Fogyasztását főként edzés végeztével ajánljuk, 3 evőkanállal, illetve kevésbé aktív emberek számára ennél csekélyebb mennyiségben.

Szeretettel: PlanetBIO csapata