planetbio2

A valódi csoki alapanyag, de napozáshoz is kiváló bőrápoló.

Kakaóvaj

kakaóvaj PlanetBIO

A kakaóvajat kakaóbabból készítik, amit sűrű masszává őrölnek össze, így a zsír elkülöníthető az így kapott kakaóvajtól. 35°C körüli hőmérsékleten még szilárd halmazállapotú, magasabb hőfokon pedig folyékonnyá válik.

Az 57% és 64% közötti kakaótartalmú kakaóvaj telített zsírsavakból áll, főleg sztearinsavból, aminek nincs hatása a koleszterinszint változására a szervezetben, a máj pedig telítetlen omega-6 olajsavvá alakítja át. A kakaóvaj nem tartalmaz sem cukrokat, sem fehérjét, mikro
tápanyagokból csak E-vitamin és a Kálium található benne.

A kakaóvaj nem csak a csokoládé kulcsösszetevője, hanem más fennséges (nyers, vagy nem nyers) desszerteké is. Mindezek mellett használható még bőrápoló termékként is, a bőrt hidratálja, táplálja és puhává varázsolja.

Nyáron a kakaóvaj különösen jót tesz a megégett bőr tüneteinek enyhítésére, valamint napozószerként is használható, gyorsítja a bőr lebarnulását.

A kakaóvaj előnyei:

  • gyors energiaforrás,
  • nem tartalmaz transzzsírsavakat,
  • hidratálja és táplálja a bőrt,
  • segít a barnulásban és
  • csökkenti a hegek és a striák láthatóságát.

Recept: Forró csokoládé

  • 1 bögre növényi tej (mandula, mogyoró, rizs, stb.)
  • 1 érett banán
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál maca por
  • 1 evőkanál olvasztott kakaóvaj

Keverd össze az összes hozzávalót egy keverőgépben, édesítsd kókuszcukorral vagy mézzel. Egészségedre!

Szeretettel: PlanetBIO csapata