planetbio2

Az "inkák aranya" vas forrás

Lucuma por

PlanetBIO organic lucuma powder

Mi a lucuma?

A Lucuma, az Andok hűvös fennsíkjain őshonos fa gyümölcse.  A gömbölyű vagy tojásdad formájú gyümölcs héja zöld, az egyetlen nagy fekete magot rejtő terméshús színe pedig a világossárgától a sötét narancssárgáig terjedhet. A lucuma egyedi ízének és állagának köszönhetően az egyik legnépszerűbb gyümölcs Dél-Amerikában. A friss lucuma terméshúsa szilárd, sűrű, száraz, édeskés. Íze – melyet néha a juharszirup és az édesburgonya keverékeként írnak le – kissé emlékeztet a mogyoróra. A lucuma gyümölcsöt már Peru bennszülött népei is ismerték.

Ezt az egzotikus gyümölcsöt úgy is hívják, hogy az “inkák aranya”, Dél Amerika egyik legkedveltebbfagylaltja készül belőle, és finom édesítőszer is, melynek:

  • nagyon kellemes és különleges íze van,
  • alacsony a glikémiás indexe,
  • viszonylag kevés cukrot tartalmaz (ahhoz képest, amennyire édes,
  • nem tartalmaz üres kalóriákat,
  • segíti az emésztést, és
  • erősíti az immunrendszert.

Recept: Lucuma fagyi

  • 1 csésze áztatott kesudió
  • ½ csésze lucuma por
  • 1 tk vanília por
  • ¼ csésze yacon szirup vagy agave szirup
  • 1 csésze víz

Turmixold 1-2 percig magas fokozaton az összes összetevőt. Adagold tálkákba, majd tedd be a fagyasztóba, míg fagyi állagúra nem hűl.

Fogyaszd egészséggel!

Szeretettel: PlanetBIO csapata