planetbio2

Ashwagandha - tökéletes fegyver a stressz ellen

Ashwagandha

organic ashwagandha capsules PlanetBIO

Mi az ashwagandha?

Az Ashwagandha  a burgonyafélék családjából származó, fél méter magas, évelő bokor. India szárazabb régióiban őshonos. Több elnevezése is ismert: indiai ginzeng, téli cseresznye, álombogyó. Zöldessárga virágai négyes – hatos csoportot alkotnak, s ezekben találhatók a vörös gyümölcsök. Gyökerének gumóit és leveleit már évezredek óta használják az indiai ájurvédikus orvoslásban.

Míg Indiában a növény minden része fontos szerepet játszik a hagyományos orvoslásban, addig nyugaton csak a gyökér gumóit használják fel. A PlanetBIO ashwagandha por a növény szárított és gondosan porított gumóiból áll, megfelelve az ökologiai gazdálkodás szigorú előírásainak.

Az ashwagandha jótékony hatásai

Az Ashwagandha egy természetes adaptogén, segíti a relaxációt, és csökkenteni a stressztVédi az idegrendszert, fokozza a szorongással és a stresszel szembeni ellenálló képességünket, valamint csökkenti ezek degeneratív hatásait. Mindebből az is következik, hogy lassítja az öregedési folyamatokat. Erőteljes antioxidáns, aminek köszönhetően megelőzi a korai sejtpusztulást, valamint immunerősítő hatása is van.

Hogyan építsük be étrendünkbe?

A PlanetBIO ashwagandha por íze enyhén kesernyés, alkaloid tartalma miatt. Ezért célszerű gyümölcslevekbe, turmixokba vagy joghurtokba keverni. Az ajánlott napi bevitel 3 gramm, azaz körülbelül 1 teáskanálnyi őrlemény.

Kevés kutatási adat áll rendelkezésünkre az ashwagandha várandós nőkre gyakorolt hatásáról, így terhesség esetén NEM ajánljuk! Ugyanezen okból pajzsmirigy-problémákkal küzdő, vagy kortikoszteroidot szedő embereknek szintén kerüljék szedését!

 

organic ashwagandha powder PlanetBIO

Jótékony hatásai:

  • hormonrendszert regenerálja, elősegíti a gyógyulást
  • a stressz negatív hatásait csökkenti,
  • javítja az immunitást és növeli a vitalitást
  • helyreállítja a szexuális- és nemző egyensúlyt .

Recept: Energizáló bájital

Mixeld össze az összes összetevőt turmixgépben.

Egészségedre!

Szeretettel: PlanetBIO csapata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>