planetbio2

A természetes édesítő, alacsony glikémiás index

Kókuszvirág cukor

PlanetBIO organic coconut sugar

Az Ázsia egyes területein Életfának nevezett kókuszpálma nagy részét hasznosítják a mindennapi életben. A kókuszdión kívül fontos terménye, a virágai által termelt kókuszcukor. A virágok, a korona leveleinek rejtekében nőnek, és akár az egész évben tartó virágzás során, édes nedvet termelnek.Mielőtt a finomított nádcukor tömeggyártása elterjedt volna, a kókuszcukor volt a leggyakrabban használt édesítőszer Délkelet-Ázsiában. Mára lassanként visszanyerte egykori népszerűségét és egyre közismertebbé vált szerte a világon.

Előállítása

A PlanetBIO kókuszcukor a kókuszvirág nektárjából készül. Mikor virágozni kezd, szorosan lekötöznek minden egyes virágzatot, és bevagdossák azokat. Ezután a nektár lassan csordogálni kezd, majd a az újabb és újabb vágások következtében a nedűáramlás folyamatossá válik.  Körülbelül 30 – 40 napig gyűjtik, majd a friss nektár nedvesség tartalmát alacsony hőmérsékleten elpárologtatják. A párologtatás során megváltozik tápanyag összetétele. Először sűrű, sötét szirup lesz, majd a további párolás eredményeképpen a kókuszcukor kikristályosodik.

 

Miért válaszd a PlanetBio kókuszcukrot?

A PlanetBIO kókuszcukor javarészt természetes cukorból áll, elsősorban szacharózból. Az édesítőszerek között a PlanetBIO kókuszcukornak van az egyik legalacsonyabb glikémiás indexe (35), ami azt jelenti, hogy nem okoz hirtelen vércukor szint emelkedést. (Összehasonlításképpen: a répacukorból előállított fehér cukor és melasz glikémiás indexe 65 és 100 között van, míg a méz glikémiás indexe 70, vagy annál több.)

A PlanetBIO kókuszcukor finomítatlan, így magas tápértéke van. Különösen gazdag ásványi anyagokban: foszfort, káliumot, kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet, mangánt, bórt valamint ként is tartalmaz. Ugyan akkor C-vitamin és B1-vitamin is található benne.

 

Miért érdemes fogyasztani:

  • alacsony glikémiás indexű,
  • magas ásványi anyag tartalma van (kálium, magnézium, cink és vas)
  • B vitamint, és
  • 16 különböző aminosavat tartalmaz.

Recept: Édes kókusz krém

A kókuszolaj félig olvadt, lágy állagú legyen. Ehhez adjuk hozzá a többi összetevőt, keverjük simára, kenhetjük süteményre, kalácsra, csümölcs szeletkékre. Hűtőben tároljuk.

Egészségetekre!

Szeretettel: PlanetBIO csapata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>