planetbio2

Természetes édesítő, alacsony glikámiás index, inulin tartalommal

Yacon szirup

PlanetBIO yacon syrup premium

Mi a Yacon?

A Yacon az Andok hegységből származó évelő növény, melyet Kolumbiától Észak-Argentínáig a föld mélyén rejtőző gumójáért termesztettek,magas tápanyagtartalma miatt. Földi almaként is ismert, mivel édes almához hasonló ízű, ropogós gumó. Peru bennszülöttei nemcsak táplálékként fogyasztották, hanem vallási ceremóniáiknak is fontos része volt. Az Andokban termő legtöbb növénnyel ellentétben a Yacon igénytelen fajta, bárhol megterem. Apró sárga virágai a napraforgóéhoz hasonlóak, mellyel közeli rokonságban áll.

Miért érdemes fogyasztani?

A Yacon gumóban található gazdag szénhidráttartalom felelős édes zamatáért. Emiatt a yacon egy kiváló természetes édesítő, melynek népszerűsége egyre nő világszerte. Több változata közül a szirup a legédesebb, a természetes cukrok magas koncentrációja miatt, glikémiás indexe alacsony, lassan emeli meg a vércukor szintet, így cukorbetegek is fogyaszthatják. Íze rendkívül intenzív.

Felhasználási javaslataink:

A PlanetBIO Yacon szirupot organikusan termesztett yaconból állítják elő. A friss gumóból vonjuk ki az édes lét, melyet szűrés után világos barnára sűrítünk. A szirup íze enyhén karamellás. Folyékony édesítőként szolgál, főként meleg italok és nyers desszertek édesítésére használják.Keverjünk egy vagy két teáskanállal kedvenc gabonánkhoz, kásánkhoz, fagylaltunkhoz, pudingunkhoz, növényi alapú tejbe vagy joghurthoz. Öntetként használhatjuk gyümölcssalátákhoz, vagy összetevőként különféle finom cukormázakhoz vagy édes mártásokhoz.

 

 Recept: Szuper reggeli

  • ½ csésze kender tej
  • 1 ek  chia mag
  • 1 ek  yacon szirup
  • maréknyi goji  bogyó
  • maréknyi kakaó töret
  • 1 érett banán
  • 1 csésze friss áfonya, málna, szeder

Keverd össze a  yacon szirupot, chia magot, goji bogyót és a kakaó töretet a kender tejjel, és hagyd állni 10 percig, hogy a chia mag kellő mértékben megdagadjon. Hozzáadva a gyümölcsöket, egy tökéletesen tápláló reggelit kapsz!

Egészségedre!

Szeretettel: PlanetBIO csapata