Orsi-meres

A Metabolic Typing szakértője segít a megfelelő superfood kiválasztásában

A Metabolic Typing szakértője segít a megfelelő superfood kiválasztásában

Az anyagcsere vizsgálat lényege, hogy felmérjük a szervezet genetikai igényeit és ezzel optimalizáljuk a szervezet egyensúlyát, mind hormonális, idegrendszeri és égetőrendszeri oldalról. Ezenfelül még befolyásoló szerepet játszik a vércsoport, amit ételintolerancia szempontjából vizsgálunk.

Ha ezek a területek ideálisan működnek, megfelelő lesz a sejtek anyagcseréje. Ugyanis ezek a területek mind-mind befolyásolják a szervezet tápanyag felhasználását, azaz a metabolizmust. Ha sejt szinten rend van, akkor rend lesz az egészségi állapotunkban is és megfelelő tartományban lesz a zsír-izom hányadunk, energikusak leszünk.

Minden embernek mástól működik jól az anyagcseréje. Van, akinek a fehérje- és zsírdús étrend az ideális, míg másnak a szénhidrátokban gazdag. Ezek az egyéni sajátosságok több tízezer évvel ezelőtt alakultak ki a népvándorlás során. A szervezet alkalmazkodott az akkori klímához, ez alapján dőlt el mi az ideális táplálék. Nagyon egyszerű példával, akik északon illetve az Egyenlítőtől távolabb telepedtek le több fehérjéhez és zsírhoz jutottak (mai norvégok) így az ő szervezetük attól működik megfelelően. Akik inkább délen, vagy az egyenlítőhöz közel (mai olaszok), ők szénhidrátokból tudták fedezni a táplálékokat, mivel ott nagyobb részt a gabonafélék, gyümölcsök, zöldségek jelentették a betevőt. Ezt felmérve kapjuk meg a táplálkozási típusunkat, attól függően, hogy milyen géneket hoztunk.

Miután megkaptuk a hormon típust is, az életintolerancia vizsgálattal finomítjuk és így kapjuk meg a végleges listát és superfoodokat a megfelelő táplálkozásunkhoz. Mit együnk, milyen arányban, hányszor egy nap és mennyit. 

Aki elvégzi ezt a vizsgálatot, Somogyi Orsitól olyan tanácsokat fog kapni, amitől az életminősége, fittsége javul, szerintünk megéri.

Mindenki, aki a PlanetBIO – n keresztül érkezik a vizsgálatra, 10% árkedvezményre jogosult a felmérés árából!

További részleteket és az árakat itt találjátok.

Jelentkezni: info@planetbio.hu email címen is tudtok.

 

Szeretettel: PlanetBIO csapata

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>