2016PB_stock_kokosova-palma-logo-1-of-1-590x230

Az általad fogyasztott kókuszt is majom szedte le a fáról?

Az általad fogyasztott kókuszt is majom szedte le a fáról?

A kókuszból készült termékek száma (mind az ételgyártás, mind a kozmetikai ipar területén) drasztikusan nőtt az elmúlt években. Ez természetesen öröm a kókusz imádóknak, mint amilyenek mi is vagyunk, de az intenzív termelésnek mindig vannak árnyoldalai is…ezért fontos olyan cégektől vásárolni a kókusz termékeket, akikben megbízol, és ismered az eredetüket.

A kókusz ipar egyik legnagyobb problémája, a majmokkal szembeni kegyetlen bánásmód, akiket szándékosan erre nevelnek és idomítanak – gyakran erőszakkal – , hogy kókuszt szedjenek. Mi a PlanetBIO által nem támogatjuk a majmok kihasználását, termékeink megvásárlásakor figyelembe vesszük a megfelelő etikai feltételeket is. Így nyugodt lehetsz, a mi termékeinket nem kizsákmányolt majmok által szedett kókuszból készítik.

A majmok magasan szocializált lények, különleges mozgásigénnyel rendelkeznek, szeretik felfedezni a környezetüket és csoportosan élnek. Ezzel szemben a kókusz szedő majmok egész életüket rabságban, láncra kötve töltik, pszichés problémáktól szenvedve, elzártan a közösségüktől. A majom bébiket elválasztják anyjuktól (míg a természetben éveket töltenek együtt), és erőszakkal tanítják be őket különféle módszerekkel. Ennek okán sok majom elpusztul.

2016PB_stock_kokosova palma logo (1 of 1)

 

A PlanetBIO sosem fogja támogatni a majmokkal való kegyetlen bánásmódot, amit leginkább Thaiföldön alkalmaznak, így mi a kókuszolajat Srí Lankáról szerezzük be, ahol a kókuszokat munkások szedik, a fair – trade szabályainak megfelelően.

A kókuszolaj beszállítónk nyilatkozatot küldött Srí Lankáról, melyben megnyugtat minket arról, hogy náluk nem majmok végzik ezen jellegű feladatokat, és amennyiben úgy érezzük, szeretettel látnak bennünket Srí Lankán, hogy megmutassák, náluk hogyan működik a termelés.

“Thank you very much for the concern and this is certainly shocking news. Please note that we don’t have monkey much in our country and they in only the upper part of the country in the jungle. We use Labour force to harvest the coconut. If you have any chance to visit Sri Lanka, I will be able to show everything how we do the operation.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>